Najavljena ekstremna ograničenja

Ministarstvo zdravlja najavilo je da će se danas sastati Odbor za procjenu i koordinaciju epidemiološke situacije izazvane kovidom-19 i razmotriti nove prijedloge za primjenu mjera kako bi se sprečilo pogoršanje situacije koja može dovesti do krajnj

“Razmotrićemo neke prijedloge koji se odnose na moguća ograničenja ili smanjenja aktivnosti u različitim sektorima, povećanje brige u javnim i privatnim institucijama, povećanje brige za određene starosne grupe i određene kategorije“, kaže se u saopštenje Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja "pozvalo je građane da poštuju mjere koje su na snazi, a od policije i relevantnih inspektorata zahtjeva se da hitno preduzmu mjere protiv kršilaca odluka povezanih sa kovid-19, na osnovu Zakona o sprečavanju i borbi protiv pandemije“, navedeno je u saopštenju.

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova od 1.608 testiranih uzoraka registrovao je 418 pozitivnih slučajeva kovid-19.

Odbor će danas razmotriti neke prijedloge koji se odnose na moguća ograničenja ili smanjenja aktivnosti u različitim sektorima, povećanje brige u javnim i privatnim institucijama, povećanje brige za određene starosne grupe i kategorije...

Ministarstvo zdravlja poziva roditelje da djecu ne izlažu zdravstvenim rizicima učešćem u raznim događajima najavljenim na društvenim mrežama poput Noći vještica, znajući činjenicu da su na snazi odluke kojima se zabranjuju okupljanja građana i slične organizacije, piše Lami.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net