Osumnjičen za seksualno zlostavljanje

Osnovni sud u Peći odlučio je da odredi pritvor bivšem ministru zdravlja Numanu Baliću, osumnjičenom za seksualno zlostavljanje, prenosi Indeks Onlajn.

„Osnovni sud u Peći usvojio je zahtjev tužilaštva za pritvor okrivljenog N. B. zbog osnovane sumnje da je 12. avgusta ove godine u bolnici u Peći, namjerno i u svojstvu zdravstvenog radnika zloupotrebio zdravstveno stanje žrtve", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je okrivljeni osumnjičen da je počinio krivično djelo seksualnog nasilja, odnosno da je zlostavljao majku jednog pacijenta.

„Okrivljenom je određen pritvor u trajanju od mjesec dana. Protiv ove odluke strane imaju pravo žalbe pred Apelacionim sudom", zaključeno je u saopštenju Osnovnog suda u Peći.

Podsjetimo, Balić – hirurg Opšte bolnice u Peći, uhapšen je prošle srijede zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 23-godišnju pacijentkinju na Odjeljenju ortopedije.

Njemu je odmah određen 48-časovni pritvor.

Kako su mediji preneli, Balić je takođe hapšen, a potom i suspendovan septembra 2018. zbog „uznemiravana praktikantkinje“. Međutim, Osnovni sud u Peći ga je oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza. Čeka se odluka Apelacionog suda.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline.net/info-ks.net