U glavnom gradu preminula 21 osoba

Gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti rekao je da je zabrinjavajuće brzo širenje koronavirusa i istakao da je na osnovu podataka dobijenih od Nacionalnog instituta za javno zdravlje i izvještaja Štaba za vanredne situacije u Prištini od 20. marta do danas 1.629 osoba zaraženo koronavirusom, prenosi Koha.

Ahmeti je dodao da su u Prištini 1.192 osobe obolele od kovid-19, kao i to da je 21 osoba iz Prištine preminula od posljedica koronavirusa.

"Nošenje maske je jedno od tri glavna pravila i zaštitna mjera za sprečavanje širenja virusa i pogoršanje situacije. Svi imamo obavezu da štitimo sebe i druge oko sebe i da budemo odgovorni", poručio je Ahmeti u postu na Facebooku.

Naglasio je da „samo zajedno možemo prevazići ovaj izazov“ i apelovao na građane da nose maske, peru ruke i drže distancu.

Prema zvaničnim izvještajima u Prištini je među obolelima i 11 djece uzrasta do 4 godine, dok su 24 slučaja uzrasta od 5 do 14 godina.

Najviše zaraženih je među populacijom starosne dobi od 35 do 44 godine, kojih ima 298 od kojih su dva preminula.

Na osnovu statističkih podataka u opštini Priština je od posljedica koronavirusa preminulo pet osoba starosne dobi između 55 i 64 godine, sedam je između 65 i 74 godine i sedam osoba starijih od 74 godine.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore