Motivi još uvijek nisu poznati

Tokom jučerašnjeg dana u selu Vitomirica kod Peći dvije osobe su pronađene bez znakova života.

Tokom jučerašnjeg dana u selu Vitomirica kod Peći policija je prijavila da je ženska žrtva zajedno sa muškom žrtvom pronađena bez znakova života, čiju je smrt utvrdio ljekar.

U 24-satnom izvještaj policije stoji o istrazi smrti gdje su jedan muškarac i žena pronađeni bez znakova života, a u blizini su pronađeni i pištolj i dvije patrone, izvještava Klan Kosova.

Klan Kosova saznaje od svojih izvora da su žrtve komšije, gdje je muškarac rođen 1962. (58 godina) i maloljetna djevojčica rođena 2003. (17 godina) i da je djevojčica prvo ubila žrtvu, a zatim počinila samoubistvo.

Tijela nastradalih poslata su na obdukciju a patrone na ispitivanje, dok motiv ozbiljnog incidenta još nije poznat.

"Nakon što je primio informaciju, tužilac je izašao na mjesto događaja, a mrtva tijela su poslata na obdukciju, a oružje i patrone koje su pronađene na mjestu događaja poslani su na ispitivanje i na osnovu nje se može razumjeti motiv događaja. - To je sve što sada mogu da kažem - izjavio je zvaničnik za medije u Pećkom tužilaštvu Shkodran Nikqi.

Osumnjičene su žrtve iz zajednice RAE, dok su tijela mrtvih poslana u Institut za sudsku medicinu na obdukciju.

Nadležne jedinice policije i državni tužilac izašli su na lice mjesta i ispitali slučaj, gdje su pronađeni i oduzeti pištolj i dvije patrone municije.

"Oni su komšije, muškarac ima 58 godina, a druga žrtva je djevojka stara 17 godina. Motivi još uvijek nisu poznati, slučaj se istražuje", rekao je Fadil Gashi, glasnogovornik policije u Peći.

U međuvremenu, slučaj se i dalje istražuje.