Ponosim se što sam svojim glasom dala doprinos

Vlada Vlada Republike Kosovo na osnovu odluke 1. aprila donela odluku o ukidanju odluka prethodne Vlade od 21. i 28. novembra 2018. kada je taksa uvedena na uvoz iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na svom Facebook profilu ministrica Administracije i lokalne uprave u Vladi Kosova se javnosti obratila da je Vlada Republike Kosovo ukinula je 100% takse bez reciprociteta za Bosnu i Hercegovinu i ponosim se što sam svojim glasom dala svoj doprinos.

"Vlada Republike Kosovo ukinula je 100% takse bez reciprociteta za Bosnu i Hercegovinu i ponosim se što sam svojim glasom dala svoj doprinos. Trasirali smo novi put u odnosima između Republike Kosovo i Bosne i Hercegovine.

To je jedino ispravno pitanje koje šalje nove poruke u daljim odnosima Republike Kosovo i Bosne i Hercegovine. Radit ćemo i dalje na tome da Bosna prizna našu republiku.

Takse sa Srbijom su političko pitanje pa je reciprocitet tih odnosa iznuđeno rješenje. Ovim postupkom su svi na dobiti, otvaraju se vrata za rješavanje mnogih otvorenih pitanja između RKS I SRB", stoji u obraćanju ministrice Redžepi.