Zbog suprotstavljanja stavovima premijera

Premijer Kosova Albin Kurti smjenio je ministra unutrašnjih poslova Agima Veliua zbog izjava u kojima se suprostavio stavovima premijera da nije potrebno uvođenje vanrednog stanja.

U saopštenju Vlade Kosova se ističe da je ministar Veliu u izjavi za TV Klan Kosova širio paniku izjavivši da se broj zaraženih od koronavirusa povećava iz časa u čas, uprkos zvaničnim informacijama da je broj zaraženih 19.

Kurti je odluku o smeni Veliua poslao predsjedniku LDK Isi Mustafi sa zahtjevom da ta partija odredi novog kandidata za funkciju ministra policije.

"Situacija na Kosovu je ozbiljna. Broj zaraženih se povećava“, rekao je Veliu za Kljan Kosova i dodao da institucije moraju preduzeti sve potrebne mjere da spriječe pandemiju.

"Lično sam za sve mjere koje treba preduzeti, makar one bile i ekstremne, kako bi se zaštitili od ove opasnosti koja je zahvatila svijet, ali i Kosovo“, rekao je Veliu.

"Predsjednik Republike predložio je da to bude vanredno stanje, s obzirom na porast zaraženih. On koristi svoje ustavno pravo. Poslanici će reći da li su za ili protiv “, poručio je Veliu.

Izvor: Kosovo Online