Telekom nije demantovao ove podatke

Pravnik Gazmend Nushi zaradio je u septembru prošle godine u Telekomu Kosova dvanaest hiljada eura, javlja KTV i navodi da ovaj pravnik ima platu od 1.950 eura.

Kako javlja KTV prošlog ljeta njegova plata se u nekim slučajevima udvostručila kada je u julu i avgustu dobio 6.150 eura, dok je u septembru dobio četvorostruko uvećanu platu.

Kosovski Telekom nije demantovao ove podatke, ali je to opravdao pravnim vještačenjem u dva različita slučaja koja se odnose na arbitražu.

Nushi nije negirao ove uplate, ali je dodao da će narednih dana predstaviti ugovor sa Telekomom.

Kao pravni službenici Telekoma od 2018. godine, Visar Ramaj i Abdullah Aliu primaju plate u iznosu od 1.950 eura mesečno. Ahmet Hasolli i Teuta Beka-Bunjaku angažovani su za 150 eura manje.

Pravni službenici su angažovani kao radnici sa mjesečnom platom, ali imaju ugovor o djelu. Trojica direktora koja su zaposlena krajem 2018. godine, odnosno početkom 2019. godine, takođe imaju velike plate.

Direktorka revizije Shehide Lushtaku, supruga Mergima Lushtakua ima mjesečnu platu od 3.552 eura. Toliku platu ima Shekip Fazliu koji je i visoki funkcioner Socijaldemokratske inicijative.

Plata Armenda Osaja je 3.529 koji je glavni finansijski direktor Telekoma.

Na listi zaposlenih bila je i Liridona Dervishaj, koja je u januaru 2019. godine bila zaposlena za 468 eura, a tri mjeseca kasnije u martu 2019. godine njena plata je iznosila 1.576 eura.

KTV je ranije izvještavao o zapošljavanju Hajdara Shutaja u toj kompaniji. Međutim, u septembru 2019. godine dobio je platu nešto manju od 2.225 eura.

Njegova plata je ekvivalentna plati zamenika direktora za marketing Trima Musliua iz kancelarije koja je bila umješana u skandal 2018. godine kada je izdvojio 300.000 eura za snimanje jednog filma.

KTV je u to vrijeme izvještavala o skandalu, koji je naterao Musliua da se povuče sa mjesta vršioca dužnosti glavnog službenika za telekomunikacije a tužilaštvo u Prištini da pokrene istragu o tom pitanju.

Platu jednaku Musliovoj plati ima i sestra Ramusha Haradinaja, Vesmira Haradinaj koja je u početku bila angažovana kao zamjenik direktora finansija bez ikakvog konkursa a kasnije je postala direktor marketinga.

Takođe platu od po 2.251 eura dobijaju i Arsim Ramadani i Shaban Ramaj, koji su učestvovali u oružanom sukobu u jednom od lokala u prestonici krajem 2019. godine kada je jedna osoba ranjena.

Za Vjolcu Avdiliu određena je plata od 2.001 eura, na osnovu informacija KTV, ona je tetka bivšeg izvršnog direktora Genta Begollija, toliko prima i  Erza Osmani, koja je sestra bivšeg savjetnika premijera Haradinaja, Sebija Osmanija.

Oko 1.500 eura platu primaju i Liridona Dervishaj jetrva sestre Ramusha Haradinaja i Blerta Tolaj sestra Valona Tolaja. Njihova plata je 1 576 eura. Toliku plaru imaju i Besart Morina, Disaion Babaj i Albert Ahmeti. Svi oni su bili zaposleni u Telekomu tokom vlade PAN-a.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore