Pokvareno meso postalo je "specijalitet" u magacinima marketa na Kosovu, piše Gazeta Express. Samo tokom ove godine pronađeno je i uništeno oko 120.000 kilograma pokvarenog mesa. Dok, prema podacima Agencije za hranu i veterinu (AHV) za prethodne tri godine, taj broj iznosi 350.000

Samo u nedjelju, u magacinu u selu Sige u Peći, pronađeno je i oduzeto 3.200 kilograma mesa koje "nije ispunjavalo uslove za korišćenje“, piše Gazeta Express.
Pored mesa, kako navodi Policija Kosova, pronađena je i koža životinja, kao i sedam glava krava i goveda bez identifikacionog broja.
Agencija za hranu i veterinu takođe je potvrdila da meso ne ispunjava uslove za korišćenje, te da je ono bilo skladišteno u prostoriju na sobnoj temperaturi, iako bi trebalo da se skladišti na -18 stepeni.
Kako prenosi Gazeta Express, inspektori ove agencije se skoro svakog mjeseca susreću sa pokvarenim mesom.
Prema podacima AHV, samo ove godine zaplenjeno je 120.000 kilograma pokvarenog mesa, a u posljednje tri godine ukupno 350.000.
Meso čini 20 procenata ukupne količine prehrambenih proizvoda koji se koriste na Kosovu, dok je 40 miliona kilograma godišnji iznos uvezenog mesa.
Jedan od prvih slučajeva pronalaska velike količine mesa "sumnjivog kvaliteta“ na Kosovu dogodio se prošle godine. Riječ je o mesu koje je, kako su preneli mediji, dopremala belgijska kompanija VEVIBA.