Ministarstvo za administraciju i lokalnu samoupravu

Najozbiljniji kandidat za novog premijera Kosova Albin Kurti ponudiće Srpskoj listi jedno ministarsko mjesto i to mjesto ministra za administarciju i lokalnu samoupravu, a ukoliko to odbije, Kurti planira da na ovu poziciju imenuje Srbina koji je na vanrednim parlamentarnim izborima nastupio mimo Srpske liste, piše Blic pozivajući se na izvore Srne.

List podsjeća da je Srpska lista do sada imala tri ministarske pozicije u Vladi Kosova.

Srna saznaje da će novi Kurtijev kabinet imati jednog potpredsjednika, a ministri po jednog zamjenika.

Predsjednici Pokreta Samopredjeljenje i Demokratskog saveza Kosova, Albin Kurti i Isa Mustafa, usaglasili su sva pitanja koja se tiču sastava kabineta primijera i plana rada.

U zajedničkoj izjavi dostavljenoj medijima nakon sastanka navodi se da je dogovoreno da nova Vlada ima ukupno 12 ministarstava.

Na sljedećem sastanku, koji bi trebalo da bude održan u ponedjeljak, 2. decembra, Kurti i Mustafa će razgovarati o sastavu kabineta i podjeli ministarstava.

Očekuje se da će u ponedjeljak biti potpisan koalicioni sporazum između "Samoopredjeljenja" i Demokratskog saveza Kosova, nakon čega će Kurti zatražiti od predsjednika  Kosova da sazove konstitutivnu sjednicu parlamenta.