Jedna od liderki Koalicije Sloboda

Jedna od liderki Koalicije Sloboda, Rada Trajković, upozorila je na opasnost po bezbjednost Albina Kurtija i Vjose Osmani, čiju pobjedu na izborima vidi "kao raskid sa kriminogenim i ratnim strukturama", preneo je portal N1 info, pozivajući se na agenciju Fonet.

Rada Trajković upozorila je na opasnost po bezbjednost Albina Kurtija i Vjose Osmani, čiju pobjedu na izborima održanim na Kosovu vidi kao raskid sa kriminogenom i ratnim strukturama.

"Ma koliko to srpskoj javnosti paralo uši, ovo je briga jedne Srpkinje sa prostora Kosova za promjene na Kosovu", rekla je Trajković za FoNet.

Trajković je objasnila da se njena briga odnosi na ono što svi građani Kosova upravo preživljavaju, "a to je raskid sa ratnom koalicijom".

Ona misli zato da će bezbjednost Kurtija i Osmani biti ometana, da ne kaže ugorožena. Trajković, pri tome, ima u vidu "odlučno opredjeljenje Kurtija za borbu protiv kriminala, za borbu, makar kroz kampanju, sa ljudima koji su na listi Haškog tribunala za Kosovo i u tom smislu raskida sa kriminalom koji povezuje region".

Na pitanje kako će izborna pobjeda Kurtija uticati na život Srba na Kosovu, Trajković je odgovorila da će borba protiv kriminala doneti olakšanje u životu i samih Srba.