Politički nestabilna zemlja

Švicarska humanitarna organizacija "Caritas", koja je pomagala i pomaže Kosovu od 1999. godine, ocjenjuje da političku nestabilnost na Kosovu prate socijalne i ekonomske posljedice, prenosi Gazeta Express.

U objavi, na svojoj web stranici povodom dvadesetogodišnjice organizacije, navodi se da se mnogo toga promjenilo, međutim Kosovo je i dalje najsiromašnija i politički nestabilna zemlja.

Prema Caritasu, to potvrđuju i prijevremeni izbori koji će biti održani 6. oktobra, prenosi Gazeta Express.

"Dvadeset godina nakon završetka sukoba, Kosovu i dalje treba spoljna podrška. Politička situacija unutar zemlje je i dalje nestabilna, a to potvrđuju i novi izbori koji će se održati u oktobru 2019. Kosovo je jedna od najsiromašnijih zemalja u Evropi, a pretežno mlado stanovništvo pati od siromaštva i nezaposlenosti".

Između ostalog Gazeta Express navodi da je loša socio-ekonomska situacija takođe posledica korupcije i slabe vladavine zakona.

Između ostalog u saopštenju Humanitarne organizacije "Caritas" navedene su aktivnosti i radovi koji su sprovedeni na Kosovu tokom poslijeratnih godina.

"Od kraja rata, Caritas kontinuirano radi na Kosovu da stvori dobre mogućnosti za poboljšanje prihoda, poboljšanje predškolskog obrazovanja i da integriše manjine i imigrante koji se vraćaju", navodi se između ostalog.

Izvor: Kosovo Online