Lider Alijanse za budućnost Kosova

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da je “veliko zadovoljstvo čuti da je 100% taksa na srpsku robu podstakla lokalnu proizvodnju”.

Haradinaj je danas posjetio “Intereks”, kompaniju koja ima preko 2000 zaposlenih radnika širom Kosova.

U objavi na Faceboioku Haradinaj je govorio o poslovnim uspjesima biznismena Shaipa Mikullovcija ali i kako je naveo izvanrednom efektu takse na srpsku i bosansku robu.

"Jedna od uspješnih priča u biznisu je nesumnjivo Intereks u Vučitrnu, čiji je vlasnik Shaip Mikullovci, koji zapošljava preko 2000 radnika širom zemlje. Kosovo ima sposobne i motivišuće ljude, poput Shaipa, koji svojim preduzetničkim duhom prevazilaze izazove stvaranja dodatne vrijednosti za našu ekonomiju i nova radna mjesta ovdje na Kosovu. Kroz naš mandat pružali smo rješenja za mnoge teme od nacionalnog interesa, stvarajući prostor za kompanije da sprovedu sjajne ideje i projekte zbog kojih smo svi ponosni. Veliko je zadovoljstvo čuti da je 100% taksa podstakla lokalnu proizvodnju i ponudila izbor proizvoda na Kosovu. Preduzeća poput “Interexa” su najbolji pokazatelj da je privatni sektor sastavni dio 100% Kosova!”-  stoji u Haradinajevom postu.