Vanredni izbori na Kosovu

Zahtjevi za akreditaciju se predaju Centralnoj izbornoj Komisiji a obrazce za akreditaciju svi zainteresovani mogu da preuzmu u Kancelariji za registraciju i sertifikaciju političkih partija.

Sertifikovani politički subjekti, nevladine, vladine i međuvladine organizacije, specijalizovane međunarodne organizacije koje se bave izborima i zaštitom ljudskih prava, mediji kao i predstavnici stranih zemalja, mogu predati zahtjev za akreditaciju za posmatranje prijevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, navedeno je na sajtu CIK-a.

Rok za predaju zahteva za akreditaciju posmatračaiz redova nevladinih organizacija koje se bave pitanjima zaštite ljudskih prava ističe 27. septembra 2019. godine, u 18:00.

Za posmatrače iz redova vladinih i medjuvladinih organizacija, medjunarodne organizacije, medija, kao i za predstavnike stranih zemalja, rok za aplikaciju za akreditaciju završava se 1. oktobra 2019 u 18:00.

CIK napominje da će pristup prostorijama u kojima se organizuju Izbori biti odobren samo akreditovanim posmatračima.

Obrazci za akreditaciju mogu se podići u Kancelariju za registraciju i sertifikaciju političkih partija, ili na web-stranici CIK-a: www.kqz-ks.org

Kako je navedeno, sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 038 200 81 01