Izgrađena na prostoru od 5 hektara

Povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD, u Prištini će danas biti otvorena nova ambasada SAD. Ova zgrada je izgrađena na prostoru od 5 hektara u naselju "Arberia", a zemlja je ambasadi data na korišćenje 99 godina.

Najjača zemlja u svijetu, Sjedinjene Američke Države, danas slavi 243. godišnjicu nezavisnosti, Sjedinjenih Američkih Država.

Kosovo, zajedno s vječnim prijateljima, danas slavi ovaj dan. Američke zastave već su okačene u svim ulicama glavnog grada, ali i ulicama drugih gradova na Kosovu.

Danas, na Dan nezavinsoti Sjedinjenih Američkih Država, svečana straža Kosovskih snaga sigurnosti podignuće zastavu SAD-a na trgu s imenom bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona.

U međuvremenu, danas će u 18:00 biti otvorena nova zgrada američke ambsade na Kosovu. Tokom ove inauguracije bit će održan prijem u čast 4. jula - Dan nezavisnosti SAD-a.

Također, na Kosovu danas dolazi američki kongresmen, veliki prijatelj Kosova, Eliot Engel.

Dok se u večernjim satima oko 21:00, u čast ovog dana, organizira koncert s orkestrom Državnog univerziteta Montclair iz New Jerseya, na čelu s Meritom Halili i Raifom Hysenijem.

Koncert će biti organiziran na trgu "Adem Jashari" u Uroševcu.

Ovom prilikom, ambasador Philip Kosnnet i gospođa Alison Kosnnet će biti domaćini prijema koji će se održati u čast Dana nezavisnosti Sjedinjenih Država.

Pogledajte kako to izgleda unutrašnjost nove američke ambasade na Kosovu: