"Humanitarno udruženje Našinec" pokreće akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć regiji Sandžak u Srbiji a u kojoj je zadnjih dana registrovan nagli skok broja zaraženih koronavirusom zbog kojeg je proglašeno i vandredno stanje.

Apel upućujemo dijaspori iz Gore da solidarnošću pomogne narodu u Sandžaku gdje žive i naši zemljaci, porijeklom iz Gore, koji decenijama dijele istu sudbinu na ovom području.

Prikupljena novčana sredstva bit će inšaAllah, donirana apotekama koje ljudima u potrebi već daju besplatno terapije koje su doktori preporučili za liječenje i ublažavanje simptoma koje izaziva ovaj virus. Veliki broj ljudi sa lakšim i srednjim simptomima se ”liječi” kući a među njima ima i onih koji zbog finansijske situacije ne mogu da sebi priušte ni najnužnije lijekove za snižavanje tjelesne temepreture.

Drugi dio sredstava bit će uplaćen organizacijama u Sandžaku koje prikupljaju novac za kupovinu medicinskih sredstava i opreme zdravstvenim ustanovama koje se koriste u zaštiti od ovog virusa.

Humanitarna akcija traje od 01. jula pa do 21. jula 2020. godina. Uplatu možete izvršiti na sljedeći žiro-račun:

Ime: Nasinec

IBAN: AT94 3204 5000 0061 1012

BIC: RLNWATWWBAD


Adresa:

             Ulica: Kapellengasse 1b

             Poštanski broj: 2514

             Mesto: Traiskirchen

             Država: Österreich/Austria


OBAVEZNO NAVEDI SVRHU UPLATE: GORA ZA SANDŽAK

”Ko pomogne svome bratu u nevolji, Allah će njemu pomoći u njegovoj nevolji. Ko otkloni nedaću jednog muslimana, Allah će njemu otkloniti jednu od njegovih nedaća na Sudnjem danu…” (Hadis)

Nasinec.org