Među njima dva Kosovara

Operacija policije u Kuksu, Albanija, pod kodnim imenom "Jupa 1" otkrila je značajne količine narkotika predodređenih za Kosovo u kojoj su uhapšene dvije osobe. U kasnim sinoćnjim satima u lisicama su bili Indrit Lala, star 22 godine, stanovnik Krume Has i Selanik Hoti, 23 godine, stanovnik Krume Has.

Službeni izvori iz policije su za agenciju Noa.al rekli da su dvojica mladića uhvaćeni na djelu na putu Kukes - Morina, nakon što je u vozilu Mercedes Benz registracija AA 552 CE, kojim je upravljao Idrit Lala prevozio oko 3 kilograma narkotika tipa marihuane, koja je trebala biti prokrijumčarena na Kosovu. Istragom je pronađeno da su uhapšeni počinili trgovinu droge u malim količinama prema Kosovu. Saznaje se također da su drogu nabavili u jednom gradu u srednjoj Albaniji.

Policija je zaplijenila narkotike i vozilo kao dokazni materijal.

Uhapšene još tri osobe

U prepodnevnim satima policija u Kuksu saopštila je da je broj uhapšenih dostigao brojku od pet osoba u operaciji "Jupa 1", nakon što su uhapšene još tri osobe uključene u trgovinu narkoticima prema Kosovu.

Uhapšeni su Altron Mexhuani, star 23 godine, stanovnik Prištine, Grir Shala, star 27 godina, stanovnik Prištine i Ermir Dedja, 19 godina, stanovnik Dursa. Hvatanje dvojice kosovskih državljana je izvedeno u ponoć u blizini Morine, dok je mladić i Dursa uhapšen u Dursu u saradnji sa policijom iz Dursa. Nakon cjelokupne istrage proizilazi da je Ermir Dedja prodao narkotike dvojici uhapšenih tokom operacije, Indritu Lali i Selaniku Hotiju, koji su trebali da transportuju drogu do blizine Morine, koju su trabala kupiti dvojica Kosovara.

/noa/