Uhapšen vlasnik

Policija Kosova uhapsila je u Vitomirici H.Š., vlasnika kuće koja je izgorjela u požaru, osumnjičenog za krivična djela "lažne prijave ili optužbe" i "ilegalnog posjedovanja oružja".

Saopštenje Policije Kosova prenosimo u cijelosti:
"Obavještavamo vas da je 19. aprila 2015. godine u Vitomirici (regija 3), došlo do požara u stambenoj kući čiji je vlasnik H.Š., koji je policijskoj stanici u Peći  prijavio da su nepoznate osobe pucale u pravcu njegove kuće, a zatim bacile eksplozivnu napravu, koja je, prema njegovim riječima, mogla biti ručna bomba.
U vezi ovog slučaja, na mjesto događaja su izašle nadležne istražne jedinice i krim tehnika regiona Peć kao i Specijalne jedinice IEDD (bombaški tim). Tokom ispitivanja mjesta događaja, posumnjalo se da je slučaj isceniran od strane osobe koja je cijeli slučaj prijavila policiji, H.Š, gdje su osigurani i dokazi pronađeni od strane specijaliziranih jedinica za eksplozive.
Nakon ovoga na mjesto događaja je izašao i državni tužilac i nakon što je upoznat sa dokazima, izdao je nalog da se H.Š. privede i sasluša u vezi ovog slučaja.
Nakon preduzetih istražnih radnji, osiguranja dokaza i davanja iskaza, saslušani koji je prijavio slučaj policiji, sada u svojstvu osumnjičenog, nakon suočavanja sa dokazima i nalazima u vezi ovog slučaja, priznao da je eksploziju u njegovoj kući sam podmetnuo. On je svojim postupcima, osumnjičen na osnovu krivičnih djela "lažne prijave ili optužbe" kao i "ilegalnog posjedovanja oružja".
Slučaj će procesuirati državno tužilaštvo.