Albanci, Srbi, Hrvati u kriminalnoj grupi

Banda pljačkaša sastavljena od Albanaca sa Kosova, Srba, Hrvata i Austrijanaca, koji su poljednjih mjeseci bili strah i teror građanima Salzburga, koji su tukli, pljačkali i zlostavljali na stotine građana, od petka su iza rešetaka.

Bandu je vodila osoba koja je sebe nazivala Eskobar (koristio ime jednog od najpoznatijih krijumčara droge u Južnoj Americi), bila je spremna na sve kako bi došla do prlijena, a jedan opljačkani Autrijanac, od batina koje je dobio, naprsle su mu obe bubne opne, prenosi list "Zëri".

Balkanska kriminalna grupa "La Familia", kako su sebe nazivali, brojala je 15 članova. Svi oni su tokom posljednjih godina živjeli u malom autrijskom gradiću, a njihove žrtve nisu ni znale da su oni njihovi sugrađani, jer su tečno govorili austrijski jezik i imali pravilan akcenat. Žrtve su najčešće zaustavljali na autoputu.

Prvo su slijedili njihove automobile i u jednom trenutku su ih preticali da bi kasnije tražili pomoć na putu. Kada su ljudi postajali plenom prevara kako bi im pomogli, bili su opljačani, ukredeni su im bili automobili i zajedno sa novcem sve druge vrijedne stvari.

Prema pisanju austrijskih medija, ovi banditi iz država bivše Jugoslavuije, "komunicirali" su putem Facebook-a, a planove napada i odabir žrtvi razrađivali su mjesecima, prenosi dalje list "Zëri".

Tokom pljačke svi su bili obučeni isto, imali su crne pantalone, crne kape na glavi i dukseve na kojima je bio simnol njihove bande, ukršteni mačevi.

Cijela akcija hapšenja trajala je oko 6 sati i bilo je uključeno oko 120 policajaca. Trenutno nije otkriven njihov identitet.