Nema povrijeđenih

Rano jutros nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu na sjeveru Mitrovice, ispred zlatare "Murga" koja se nalazi u ulici "Ivo Lola Ribar". Povrijeđenih nije bilo, ali je pričinjena značajna materijalna šteta.

Eksplozija se dogodila u 02:10, kada je bačena prema preliminarnim rezultatima istrage ručna bomba, rekao je Regionalni šef operative policije Kosova Željko Bojić.

Bojić je izjavio da je u jutrošnjoj eksploziji koja se dogodila u sjevernom dijelu Mitrovice oštećeno pet vozila, četiri lokala, jedan kiosk i prozori na par stanova.

"Oštećeno je pet putničkih motornih vozila, četiri lokala, jedan kiosk i prozori na par stanova koji se nalaze iznad lokala gdje je došlo do eksplozije. Ekipa policije je odmah izašla na lice mjesta kako bi obavila uviđaj, a uviđaj će obaviti i specijalizovane jedinice. Prema prvim saznanjima sa kojima raspolažemo napadač je najvjerovatnije aktivirao ručnu bombu", rekao je Bojić.

Na mjesto eksplozije može se vidjeti razbijeno staklo na lokalima i popucala stakla na automobilima i stanovima ali i kašika od aktivirane bombe.

Eksplozija se dogodila ispred jedne zlatare, koja je bila opljačkana prije nekoliko dana, kada su iz nje dvojica pljačkaša odnijeli zlato u vrijednosti od više desetina hiljada eura.

Eksplozija je bila veoma jaka i probudila je mnoge mitrovčane u noći između četvrtka i petka.