TV debata iz pakla

Debatu je u ponedjeljak u parku u Sultanpuru, na sjeveroistoku Indije, organizirala državna televizija u okviru parlamentarnih izbora koji se upravo održavaju u najvećoj demokraciji u svijetu...

Televizijska debata pretvorila se u dramu u Indiji kada si je jedan gledatelj zapalio odjeću a zatim rukama obuhvatio političkog čelnika, nakon čega su obojica završila u kritičnom stanju, izvijestila je u utorak agencija France Presse prenoseći izjave policije i svjedoka.

Debatu je u ponedjeljak u parku u Sultanpuru, na sjeveroistoku Indije, organizirala državna televizija u okviru parlamentarnih izbora koji se upravo održavaju u najvećoj demokraciji u svijetu.

Durgesh Kumar Singh je izletio iz mnoštva, polio se benzinom i zapalio a onda rukama obuhvatio Kamruzzamu Faujija, mjesnog čelnika stranke Bahujan Samaj.

Singhu, čiji motivi u utorak još nisu bili poznati, spaljeno je 95 posto tijela, a Faujiju 75 posto, javlja policija.

Parlamentarni izbori, koji traju sedmicama, završit će se 16. maja. Opoziciona hinduska nacionalistička stranka Bharatiya Janata Party (BJP) ima najviše izgleda na izborima u takmičenju s Kongresnom strankom Sonie Gandhi koju su oslabili desetogodišnje vladanje i korupcijske afere.