Porodica postavila kameru u bolničku sobu

Rita Page (68) i Lynette Crook (33) snimljene su kako udaraju pacijenta po nogama, a moglo se čuti i kako ga psuju dok su mu mijenjale posteljinu. Također, njegovateljice su bolesnog mladića pikale hemijskom po glavi i prsima dok je spavao, a kada im se opirao dok su mu stavljale jastuk između nogu, ošamarile su ga.

Dvije njegovateljice uhvaćene su na skrivenoj kameri kako zlostavljaju pacijenta koji ima oštećenje mozga. Slučaj je zabilježen u privatnoj bolnici u Manchesteru, u kojoj se sedam dana boravka naplaćuje 3.000 funti.

Porodica bolesnog mladića se šokirala kada je vidjela što je zabilježila skrivena kamera, koju su postavili jer su bili zabrinuti za svog rođaka. Rita Page (68) i Lynette Crook (33) snimljene su kako udaraju pacijenta po nogama, a moglo se čuti i kako ga psuju dok su mu mijenjale posteljinu.

Također, njegovateljice su bolesnog mladića pikale hemijskom po glavi i prsima dok je spavao, a kada im se opirao dok su mu stavljale jastuk između nogu, ošamarile su ga.

Page je priznala krivicu za dvije optužbe zlostavljanja, a Crook za tri.

"Bili smo zabrinuti oko tretmana koji tamo dobiva naš rođak, a dali smo toliko prigovora da su dva člana porodice dobila zabranu dolaska u njihove prostorije. Kao porodici nam je drago da su priznale krivicu i da će se vidjeti ko su one zapravo. Želimo peticiju za postavljanje kamera u institucije koje se bave njegom ranjivih osoba poput našeg rođaka. Ako se nemate čega stidjeti, to vam neće bit problem", kažu iz porodice bolesnog mladića, piše Daily Mail.

Nakon što je snimku dobila i policija njegovateljice Page i Crook suspendirane su i uhapšene, a slučaj je završio na sudu.