Incidenti tokom proslave

Trinaest osoba je povređeno tokom dočeka Nove godine, stoji u saopštenju Policije Kosova i dodaje se da su tokom posljednja 24 sata uhapšene četiri osobe zbog posjedovanja oružja bez dozvole. Među povređenim ima i onih koji su rane zadobili od takozvanih "zalutalih" metaka.

Policija Kosova je za novogodišnje praznike pripremila operativni plan kako bi pružila sigurnost na cijeloj teritoriji Republike Kosova.

Toko novogodišnje noći situacija je uglavnom bila mirna, uprkos incidentima koji su se dogodili.

Incidenti koji su izbili su uglavnom tjelesne povrede izazvane neadekvatnim korišćenjem pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.

U cijelosti u Policiji Kosova tokom novogodišnje noći je prijavljeno da su 13 osobe povređene zbog neadekvatnog korišćenja pitorehničkih sredstava kao i zalutalih metaka iz vatrenog oružja.

Takođe u izvještaju policije stoji da je zabilježeno šest slučajeva oštećenja imovine, četiri incidenta u kojima je došlo do izbijanja požara i dva slučaja oštećenja imovine, sve to kao rezultat nepravilne upotrebe pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.

Policija Kosova je u posljednja 24 sata uhapsila četiri osobe zbog ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja.

To su slučajevi koji su prijavljeni Policiji Kosova, ali kako stoji u saopštenju moguće da ima i drugih slučajeva povreda koji nisu zabilježeni i prijavljeni.