U periodu od 1. januara do 20. maja 2012.

Samo u periodu od 1. januara do 20. maja ove godine Policija Kosova je identifikovala 26 žrtava trgovine ljudima, od kojih su 21 djevojka Albanke sa Kosova, 1 Srpkinja i 4 Albanke iz Albanije. S druge strane za period od januara do juna 2012. godine Policija Kosova je uhapsila 135 osoba povezanih sa trgovinom ljudima.

Trgovina ljudima i dalje ostaje problematičan i ozbiljan problem, ali i ozbiljna zabrinutost za našu zemlju. Brahim Sadriu, glasnogovornik Policije Kosova je izjavio da što se tiče slučajeva trgovine ljudima, Direktorijat Policija Kosova - Odjeljenje za istragu trgovine ljudima konstantno se bavi rješavanjem ovih slučajeva, piše list "Kosova Sot".

On je rekao da Policija Kosova sarađuje i sa centralnim ili opštinskim inspektorima prilikom kontrole lokala, kada imaju informaciju da su u pojedinom lokalu postavljene osobe za rad i izvršavaju neku vrstu drugih usluga. I u slučaju kada informacija postoji, onda se taj lokal pretrese i kontroliše dokumentacija rada kao i dokumentacija osoba za koje se sumnja da obavljaju aktivnosti prostitucije.

Sadriu je dodao da je najveći broj slučajeva prostitucije ili aranžman seksualnih usluga za naknadu i ovi slučajevi uvijek idu u tužilaštvo kada su poznati počinitelji.