Nisu pokazali žaljenje tokom izricanja presude

Dva učenika škole u Ohiju optuženi za silovanje svoje školske kolegice proglašeni su krivima. Ova presuda izazvala je i mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

Zvijezde američkog nogometa u svojoj školi, 17-godišnji Trent Mays i 16-godišnji Ma'lik Richmond, tijekom presude za silovanje nekontrolirano su plakali. Školsku kolegicu dva su učenika silovala u avgustu prošle godine u gradu Steubenville u američkoj saveznoj državi Ohio, piše "Daily Mail".
Krivnju svalili na žrtvu
'Nisu pokazali nimalo žaljenja. Nakon što je informacija o ovom događaju postala javna, odlučili su krivnju svaliti na žrtvu. Nedostatak žaljenja s njihove strane bio je užasan', rekla je u sudnici tužiteljica Marianne Hemmeter.
Sudac Thomas Lipps osudio ih je na najmanje jednu godinu u zatvoru za maloljetne, a ondje bi mogli ostati dok ne navrše 21 godinu.
Nije se izvinio za silovanje
Mays je bio optužen i za objavljivanje fotografije maloljetnice te je dobio minimalno dvije godine zatvora za maloljetne. Obratio se javnosti i žrtvi kazavši da mu je žao što je objavio fotografije, ali ne i da mu je žao što je djevojku silovao.
Na društvenim mrežama burne su reakcije na ovu presudu. Većinom su se javile žene koje podržavaju odluku sudije, prenosi "Dnevnik.hr".