Strava na proslavi

Bolivijskog političara Dominga Alcibia Riveru uhvatila je kamera kako navodno siluje ženu na podu dvorane regionalnog parlamenta. Snimak prikazuje događaj od 20. decembra kada je Rivera s drugim političarima previše popio na zabavi.

Na vrlo uznemirujućoj snimci sigurnosne kamere, koja je objavljena na YouTubeu, vidi se žena, navodno u nesvijesti, kako leži na stolici. Muškarac, kojega su lokalni mediji identificirali kao Dominga Alcibia Riveru, potom ulazi u sobu i gasi svjetla, piše Bloomberg.
 
Na nejasnoj snimci se potom vidi kako muškarac skida ženu sa stolca i siluje ju. Kada se svjetla ponovno gase, vjerojatno zašto što je neko želio ući u sobu, političar se miče sa žene koja se počinje micati. Tada se svjetla ponovno gase, muškarac navlači pantalone i vraća ženu na stolac. Ljudi dolaze vidjeti što je sa ženom, a pred kraj snimke ona se pokušava podići, ali ponovno pada na pod.
 
Snimak prikazuje događaj od 20. decembra kada je Rivera s drugim političarima navodno previše popio na zabavi.

Izbačen iz stranke

Rivera negira silovanje te dodaje da će sarađivati u istrazi.

"Kažu da je bilo silovanja, no nije ga bilo", rekao je bolivijski političar.

Etički odbor ga je izbacio iz stranke zajedno s još još jednim političarem koji je bio uključen u incident. Bolivijski tužitelji će poduzeti pravne akcije i protiv medija koji su objavili snimku jer su time ugrozili žrtvu.
 
Prema neslužbenim informacijama, žrtva je čistačica koja je također tokom proslave bila pijana.