Velika Britanija će nastaviti da podržava nastojanja Kosova da obezbedi širu međunarodnu podršku, kaže britanski ministar za Evropu Chris Bryant.

Bryant je nakon sastanka u Londonu sa ministrom spoljnih poslova Kosova Skenderom Hysenijem istakao i da su "Velika Britanija i Kosovo postojani prijatelji", navodi se u saopštenju koje je objavilo na svom sajtu britansko ministarstvo spoljnih poslova.

"Iskreno smo i otvoreno razgovarali o izazovima sa kojima se Kosovo suočava u 2010. godini. Raspravljali smo o potrebi da Kosovo brzo napreduje u pogledu poboljšanja uprave, preduzimanja konkretnih koraka da suzbije korupciju i suočavanja sa privrednim izazovima", izjavio je Bryant, naglašavajući da je napredak u ovom oblastima od ključnog značaja za evopske integracije Kosova.

Bryant je, takođe, istakao da je na današnjem sastanku bilo riječi i o tome koliko je važno da vlada Kosova pruži ruku srpskoj zajednici, a da je sa ministrom Hysenijem razmatrao i mogućnost za razgovore Kosova i Srbije o nizu pitanja koja se tiču praktične suradnje.

U saopštenju se navodi da su sastanku u britanskom Foreign Officeu u Londonu prisustvovali i šef britanske diplomatije David Miliband i britanski ambasador u Prištini Andi Sparks.