Teoretičari zavjere preko Google maps našli Hristov lik u Mađarskoj, krvavo jezero u Iraku, kosu iznad Italije, i predviđaju skori smak svijeta.

Ili s Googlom nešto nije u redu, ili će svijet uskoro nestati. Lik Isusa Hrista na polju u Mađarskoj, krvavo jezero u Iraku, pored grada Sadra, kosa na nebu iznad Italije, čudne lebdeće figure iznad jezera Kvartin u Švicarskoj samo su neki od snimaka satelita iznad Zemlje za koje teoretičari zavjere tvrde da nagovještavaju apokalipsu.






 
Snimci, koji se mogu vidjeti preko aplikacije Google maps, već danima kruže internetom i izazivaju brojne komentare. Oni koji vjeruju da je svijet došao do samog kraja komentarišu da su pomenuti prikazi božje upozorenje da je sudnji dan blizu. Pozivaju se na razna proročanstva, uključujući i ono majansko, prema kojem će svijet nestati 21. decembra ove godine.
 
Teoretičari zavjere navode da je u svijetu sve više ratova, jakih zemljotresa, uragana, tsunamija, vulkanskih erupcija, gladi, da je sve više ljudi bez posla, da se razara porodica, a kad se tome dodaju nevjerovatni snimci iz svemira, sve ukazuje na to da ljudska vrsta broji svoje posljednje dane na Zemlji.