Jedna škola u Vučitrnu nosi ime jednog učitelja koji je predavao u njoj. "Bahri Haxha" je ime ove škole od 2010. godine, koja je dotad nosila ime Latif Berisha. Bahri Haxha je ubijen 2. maja 1999. godine u jednom od najvećih masakra na Kosovu. 101 albanski civil je ubijen u selu Studime u Vučitrnu među kojima i Bahri Haxha - brat bivšeg direktora PTK, Shyqyri Haxhe.

Njegovo ime nije dato školi zbog njegovog doprinosa u nastavi, već za prolivenu krv kao pali borac Oslobodilačke vojske Kosova (OVK/UÇK).

Međutim, neko poriče njegov doprinos u ratu za oslobođenje Kosova. Jedan EULEX-ov tužitelj, sumnja da mu je status palog borca dao Gani Imeri, bivši komandant regiona Vučitrn.

Prema njegovim riječima, inicijator danavanja ovog nezasluženog statusa je njegov brat, Shyqyri Haxha. Bivši direktor PTK, Shyqyri Haxha se sumnjiči za dva krivična dijela: organizirani kriminal i zloupotreba službene dužnosti jer je, prema tužitelju, angažirao ljude po direktivama Gani Imerija.

Sumnja se da je to napravio kao uslugu za Imera, koji je njegovom bratu dao status palog borca.

"Koha Ditore" je osigurala nalog za hapšenje kojeg je izdao specijalni tužitelj EULEX-a, Olivier Beauvallet za Gani Imerijem, Shyqyri Haxhom, Idrizom Ismajlijem, Sami Istrefijem i Bajramom Beqirijem. Svi su oni, osim Haxhe, uhapšeni prošle sedmice.