Srbi u Mitrovici odgovorili su sinoć letkom na letak koji je KFOR bacao iz helikoptera juče poslije podne. U zaglavlju letka koji se pojavio na ulicama Mitrovice, uz srpsku zastavu, stoji "Srbi sa Kosova".

"Po Rezoluciji 1244 Kosovo je sastavni dio Srbije. Rezolucijom nema kosovskih carina. Po Rezoluciji nema granica na Kosovu.

Blokada puteva predstavlja nezadovoljstvo srpskog naroda zbog kosovskih carina i nepoštovanja Rezolucije 1244. Bolje je braniti se blokadama i barikadama nego oružanim otporom. A vi gospodo iz KFOR-a razmislite da li smo u pravu", napisano je na letku na srpskom i engleskom jeziku.

Njime je odgovoreno  na letak koji su helikopteri KFOR-a juče poslije podne nadletajući Mitrovicu izbacili sa upozorenjem na  srpskom i engleskom jeziku i sa amblemima KFOR-a gdje je navedeno da KFOR priznaje pravo na mirne proteste i  demonstracije ali da blokade puteva ne predstavljaju prihvatljiv način za izražavanje zabrinutosti stanovništva.

"Blokade puteva su nezakonite i  stoga ne potpadaju pod mirne demonstracije. Blokade puteva predstavljaju opasnost za sve u vanrednim situacijama jer pomoć neće biti u stanju da dopre do onih kojima je potrebna. U skladu sa Rezolucijom 12 44 KFOR je odgovoran za ponovno obezbeđivanje slobode kretanja", navodi se u tekstu letka koji je KFOR bacao juče.