Premijer Kosova Hashim Thaçi zatražio je u srijedu od političkih partija da podrže izborne reforme i ustavne promjene. Na sastanku Vlade, premijer Thaçi je uputio apel parlamentarnim partijama da izglasaju Komisije na sjednici Skupštine Kosova u petak.

Ove dvije Komisije formirane su za promjene Ustava, onog djela koji se odnosi na izbor predjednika države, kao i reforme izbornog Zakona kojim će Kosovo biti podjeljeno na više izbornih jedinica.

Takođe, na sastnku kosovske Vlade njen šef je izjavio da politička situacija Kosova  i funkcionisanje njegove državnosti  idu u onom pravcu tako da, prema njegovim riječima, nema potrebe za međunarodno nadgledanje.

I na ovom sastanku Vlade pored premijera Thaçija nije sedeo njegov prvi zamjenik Behgjet Pacolli.
 
Izostanak Pacollija, prema riječima Hajredina Kuçija, ne podrazumjeva da je odbio položaj kojeg mu je ponudio Thaçi, jer on nije javno odbio ponuđenu poziciju onog momenta kada je na nju naimenovan.

Dok je premijer Hashim Thaçi govorio na sastanku Vlade, imenovani prvi njegov zamjenik Behgjet Pacolli je pio kafu sa svojim prijateljima u jednom lokalu nedaleko od zgrade kosovske Vlade.
 
Na taj način bivši predsjednik Kosova, čiji je mandat trajao pet nedjelja, nastavlja sa bojkotovanjem Vlade, u trenutku kada je samo na papiru njn sastavni dio.

Njegovo ranije neprisustvovanje na sastancima Vlade obrazlagano je činjenicom da nije na Kosovu, ali sada kada je u zemlji, razlog je "umoran je od putovanja".

Međutim, kako prenosi Klan Kosova, bivši lider Alijanse za novo kosovo Pacolli razmatra dali da prihvati novi položaj u Vladi zbog toga što se još uvijek nije odlučio da li će se kandidovati za predsjednika Kosova, na izborima naredne godine. 

Očekuje se da narednih dana odluči o tome. Ukoliko se kandiduje za predsjednika, neće ući u Vladu, ukoliko kandidaturi kaže ne, biće dio izvršne vlasti Kosova. Klan Kosova saznaje da je postignut dogovor  između koalicionih partnera da Alijansa za novo Kosovo dobije još dva ministarstva.