Dijalog Prištine i Beograda biće nastavljen u Briselu, a izjave su da da bi na današnjem sastanku mogla da bude otvorena nova tema koja se odnosi na slobodu kretanja.

Prema izjavama, pitanje slobode kretanja je veoma teško i kompleksno, jer sadrži i pitanja registarskih tablica, ličnih karata, pasoša i vozačkih dozvola. Razgovaraće se sigurno o tome, predstaviće se pozicije obeju strana.

U nastavku dijaloga očekuje se da se razgovara i o svim temama o kojima je bilo riječi i u prethodne dvije runde i izražena je nada da će neka od tih poglavlja biti zatvorena, a neki problemi ovaj put rješeni.

Do sada se razgovaralo o katastrima, telekomunikacijama, predsjedavanju CEFTI i izgledu carinskih pečata, električnoj energiji, matičnim knjigama.

"Sastanak će biti održan danas popodne. Na dnevnom redu biće više tema iz tri oblasti o kojima je do sada bilo razgovarano", rekla je portparol visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Maja Kocijančić.

Razgovori timova Prištine i Beograda, koje predvode zamjenica kosovskog premijera Edita Tahiri i politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije Borko Stefanović, održavaju se pod pokroviteljstvom EU.

Do sada su održane dvije runde razgovora, 8. marta i potom krajem meseca, 28. marta.