Izvještaj sastavljen od istražitelja bivše administracije UN-a na Kosovu otkriva detalje funkcionisanja srpskih struktura na Kosovu. Ovaj izvještaj donosi detalje funkcionisanja Srpske obavještajne službe (BIA) i postojanje u poslijeratnom periodu takozvane "borbene grupe" na sjeveru Kosova.

 
Izvještaj, čiju jednu kopiju je obezbjedila Koha ditore, je infiltrirao veliki broj imena političkih predstavnika Srba u raznim zločinima, dok jedan detalj govori o ubistvu deset Albanaca u toku jedne noći, gdje UNMIK sumnja da je počinjen od strane grupe pod vođstvom Olivera Ivanovića, trenutno državnog sekretara takozvanog ministarstva Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Međunarodni izvori su za list objasnili da strukture tzv. srpske policije i dalje djeluju na Kosovu, dok samozvane "borbene grupe" koji je vodila policija su nestale.

Isti izvor objasnio je da je struktura i aktivnost BIA slični onome što se u izvještaju opisuje.

U dijelu koji govori o ubistvu Albanaca u noći između 2. i 3. februara 2000, gdje je deset osoba poginulo, prema izvješću procjenjuje se da su glavni osumnjičenici Oliver Ivanović i načelnik policije u sjevernom dijelu, Dragan Delibašić.

Misija EU za vladavinu prava na Kosovu, EULEX-a, potvrdila je da sprovodi istragu masakra iz februara 2000, ali je odbila navesti imena osumnjičenih.