Skupština Kosova je odbila zahtev 46 poslanika PDK i drugih partija da se održi vanredna sjednica Skupštine, a zbog optužbi za navodnu umješanost nekih zvaničnika PDK u jednom broju zločina.

Tražeći održavanje vanredne sjednice šef Poslaničke grupe PDK, Ramë Buja je rekao da su vlast i građani u posljednje vreme terorisani raznim informacijama i neosnovanim optužbama, što je prema njemu dovelo do vanredne situacije na Kosovu.

"Ja imam zahtev u ime parlamentarne grupe i 46 poslanika da održimo vanrednu sjednicu, pošto je bezbjednosna situacija na Kosovu vanredna“, rekao je Buja.

Predsednik Skupštine Kosova, Jakup Krasniqi je rekao da je Predsjedništvo kosovskog parlamemta jutros razmotrilo zahtjev za održavanje vanredne sjednice i nije postignuta saglasnost da se zakaže vanredna sjednica, već da se u subotu održi redovna sjednica posvećena situaciji na Kosovu.

Protiv održavanja sjednice su se izjasnili i predstavnici drugih poslaničkih grupa, tako da je nakon pauze od desetak minuta Skupština nastavila raspravu o izveštaju o napredku Evropske komisije, koja je prekinuta prošle nedjelje nakon što je poslanik LDD, Gani Geci teško optužio visoke zvaničnike PDK za navodna politčka ubistva koja su se dogodila u poslijeratnom periodu.