Kosovska policija je uhapsila Azema Sulu, člana predsjedništva Demokratske partije Kosova, koju predvodi kosovski premijer Hashim Thaqi.

Bivši pripadnik obavještajne službe Kosova Nazim Bllaca je Azema Sulu označio kao nalogodavca maltretiranja i likvidacije političkih protivnika Hashima Thaqija. Bllaca je, inače, juče uhapšen i osumnjičen za ubistva i organizovani kriminal, a Eulex je pokrenuo istragu protiv njega. Još se ne zna da li mu je određen pritvor, mada je zatraženo da mus e odredi mjesečni pritvor.

Sula je uhapšen po nalogu Okružnog javnog tužioca u Prištini i Specijalnog tužilaštva Kosova, na zahtjev međunarodnog tužioca Elizabete Arnal.

Pravosuđe od Azema Sule zahtijeva da da iskaz o tvrdnjama da su poslije rata pripadnici SHIK-a na Kosovu činili politička ubistva.

SHIK je bila služba pod kontrolom stranke Hashima Thaqija, a grupe njenih egzekutora su imali zadatak da likvidiraju zvaničnike Demokratskog saveza Kosova (DSK) koju je osnovao Ibrahim Rugova, tvrdi Nazim Bllaca.

Po navodima Adema Salihaja, bivšeg zvaničnika DSK iz Ferizaja, među žrtvama egzekuje trebalo je da bude i predsjednik DSK i bivši predsjednik Kosova Ibrahim Rugova.