Istraživanje u Srbiji

Prema posljednjim istraživanjima koje je u Srbiji sprovela agencija Faktor plus, 62 odsto građana smatra da izbori na Kosovu neće bitno uticati na dijalog Beograda i Prištine, preneo je Blic.

Njih 16 odsto smatra da će pregovori u potpunosti stati, 10 odsto da će se ubrzati, dok 12 odsto nije znalo odgovor na ovo pitanje, stoji u istraživanju.
Na pitanje kako će se ishod izbora odraziti na život Srba na Kosovu, čak 74 odsto ispitanika je odgovorilo da će sve ostati kao što je i bilo, 10 procenata je reklo da će Srbi imati još gori tretman, četiri odsto građana je mišljenja da će Srbima biti bolje, dok njih 12 odsto nije želelo da da odgovor.
Pre vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu 6. oktobra, na pitanje hoće li pratiti to glasanje, 32 odsto ispitanih je odgovorilo da će to činiti donekle, a 30 procenata da neće, jer im to nije bitno.
Njih 15 odsto ispitanih je naglasilo da će izbore pratiti sa velikom pažnjom, a isti procenat građana je rekao da neće uopšte, jer te izbore ne priznaje, navodi se u istraživanju agencije Faktor plus.