VEĆ SNIMLJENA NA TERENU

Bjeloruska teniserka i jedna od najboljih igračica svijeta Arina Sabalenka (2. WTA) igrat će na WTA 1000 turniru u Miamiju uprkos tragediji s kojom se suočila u prethodna 24 sata.

Sabalenkin dugogodišnji partner Konstantin Kolcov počinio je samoubistvo u Miamiju, gdje je došao kako bi bodrio svoju djevojku.

Iako se prvenstveno mislilo da su krvni ugrušci uzrokovali smrt nekadašnjeg hokejaša iz Bjelorusije, policija Miamija ozvaničila je da je u pitanju samoubistvo.

Očekivalo se da bjeloruska teniserka odstupi s turnira koji počinje narednih dana u Miamiju, ali to neće biti slučaj. Naprotiv, Bjeloruskinja je motivisana i želi doći do novog trofeja.

Sabalenka je odlučila da nastupa u Miamiju, ali neće organizovati konferencije za medije prije ili poslije duela. Samo nekoliko sati nakon što je zadesila teška tragedija, Sabalenka se pojavila na terenu i odradila trening.

Njen trening mnogi su ispratili s posebnom pažnjom, a iako postoje i "negativci" koji je osuđuju zbog toga što je odlučila da igra uprkos velikoj tragediji, teniski svijet je uz nju i ovakvu odluku shvata kao način da misli skrene sa svega što je prošla.

WTA turnir u Miamiju već je počeo mečevima prvog kola, a Sabalenka je kao druga nositeljica slobodna u ovoj fazi takmičenja. Prva rivalka bit će joj bolja iz duela Paule Badose i Simone Halep.