DUGO NA METI FANOVA

Italijanski teniser Matteo Berrettini (ATP:129) potvrdio je prekid veze sa popularnom manekenkom i voditeljicom Melissom Sattom, koja je od njega starija 11 godina.

Svoju vezu objavili su još u januaru 2023. godine, ali se u posljednje vrijeme šuškale da je njihova veza na klimavim nogama što se sada i potvrdilo.

Par je posljednji put viđen zajedno na Australian Openu 2024. Međutim, s obzirom da nisu podijelili nijednu javnu poruku na njen rođendan 7. februara i na Dan zaljubljenih sedmicu kasnije, jasno je bilo da su prekinuli.

"Mislio sam da ćete me to pitati. Melissa i ja više nismo zajedno", rekao je Berrettini na konferenciji za novinare, a prenosi Corriere dello Sport.

"Imali smo prelijepu vezu, imamo veliko poštovanje jedno prema drugom, i neću govoriti dalje od ovoga, jer ne volim da pričam o svom privatnom životu", dodao je Italijan.

Satta i Berrettini su bili na meti kritika zbog opadanja forme italijanskog tenisera. Fanovi su smatrali da Melissa odvlači njegovu pažnju i fokus s tenisa, ali uprkos tome ostali su skupa neko vrijeme.

Berrettini u posljednje vrijeme ima velike probleme s povredama i nije igrao čak šest mjeseci. Ipak, finalista Wimbledona iz 2021. godine najavio je skori povratak i nastupit će na Challengeru u Phoenixu koji se igra od 12. do 17. marta.

Melissa je bila model magazina Maxim 2015., a pojavila se u i Sports Illustratedu 2010. godine. Međutim, ljubitelji sporta najviše je se sjećaju iz njene prethodne veze sa bivšim nogometašem Milana i Barcelone Kevinom-Princeom Boatengom.

Oni su se vjenačali 2016. i imaju osmogodišnjeg sina po imenu Maddox. Ipak, razveli su se u decembru 2020. godine, okončavši četiri godine braka i devetogodišnju vezu.