UZBUĐENJA U ČETIRI SETA

Nekadašnji osvajač US Opena Andy Murray okončao je nastup u šesnaestini finala posljednjeg Grand Slam turnira sezone. Bolji od Britanca bio je Matteo Berrettini rezultatom 3:1 (6:4, 6:4, 6:7 i 6:3).

Murray se polako približava vrhu svjetskog tenisa, na čijem je čelu svojevremeno bio, ali je još uvijek daleko od mogućnosti kojima raspolažu najbolji igrači današnjice gdje spada i njegov rival Matteo Berrettini.

Italijan je opravdao ulogu favorita i danas slavio u četiri seta. Berrettini (14. ATP) zahvaljujući po jednom breaku osvojio je prva dva seta identičnim rezultatom 6:4, ali onda je Murray unio dramu nakon što je treći set dobio u tie-breaku.

Četvrti set donosi rutinsku igru Berrettinija koji je ovjerio plasman u osminu finala gdje će igrati protiv Alejandra Davidovich-Fokine koji je u četiri seta savladao Estebana Riverosa.

Inače, meč Murraya i Berrettinija bio je prekinut zbog nemilih scena na tribinama. Jednom navijaču je pozlilo i srušio se, nakon čega su ljekari intervenisali i spasili ga. Na svu sreću, sve je bilo u redu na kraju pa je meč nastavljen.

U ženskom dijelu programa nije bilo iznenađenja. Ruskinja Veronika Kudermetova je savladala Dalmu Galfi, dok je Shuai Zhang bila bolja od Rebecce Marino. Oba meča završena su u dva seta.