SPORNA PORUKA

Legendarni Španac Rafael Nadal se nakon više od godinu dana pauze vraća na teren Indian Wellsa gdje će nastupiti svi top 10 teniseri na ATP listi, a uoči tog turnira za medije je pomalo čudnu i prije svega nesportsku izjavu dao njegov bivši trener i amidža Toni Nadal.

Naime, teniski fanovi se nadaju da će na ovom turniru gledati veliki okršaj Nadala i prvog igrača svijeta te ujedno njegovog najvećeg rivala Novaka Đokovića, ali čini se kako je svima glavni prioritet ove godine turnir na Olimpijskim igrama.

"Nadam se da će Rafael i u augustu donijeti medalju s Olimpijskih igara. Veliki sam optimist. A, da bi uspio, želja mi je da se Đoković povrijedi, kao i još pet-šest pa da Rafa pobijedi. Rafael mi je rekao da su mu Igre u Pekingu 2008. najbolje iskustvo u karijeri i da je ondje osvojio zlato zahvaljujući podršci ostalih španskih sportista i atmosferi koja je tamo vladala. U Peking je došao u ne baš najboljoj formi, ali zahvaljujući Pau Gasolu i podršci ostalih sportista uspio je pobijediti. Nema ništa bolje nego predstavljati svoju zemlju", rekao je Nadal stariji koji je naglasio da se šali u uvodnim riječima.

Međutim, njegova izjava naljutila je Đokovićeve navijače koji ovakve stavove smatraju sramotnim te da nisu u duhu sporta.

Mnogi su primijetili i da je izjava čudna zbog toga što je Nadal uoči Pekinga osvojio Wimbledon i Roland Garros te bio u nizu od 32 pobjede što mu je najveći niz u karijeri.

Inače, za Nadala je što se tiče Pariza velika prednost što će se igrati na zemlji i na terenu Roland Garrosa kojeg je osvojio čak 14 puta.