U oktobru 2024. Saudijci će organizovati teniski turnir pod nazivom "Šest kraljeva", na kojem žele okupiti najveća imena svijeta tenisa, a cifre koje će učesnici dobiti su impozantne.

Radi se o egzibicionom turniru za koji su Saudijci spremni bogato platiti učesnicima, a poziv su sada prihvatili i Novak Đoković i Rafael Nadal, ljudi koji su obilježili aktuelnu eru tenisa.

Đoković je u karijeri osvojio 24 Grand Slam titule, Nadal je na brojci od 22, a zasigurno da će njihovim nastupom ovaj turnir dobiti na težini, da će privući pažnju javnosti, a samim tim i sponzora.

Kako otkriva britanski Telegraph, svaki igrač će dobiti milion i po eura za učešće, a pobjednik će inkasirati nevjerovatnih 6 miliona eura.
Tako će Đoković i Nadal zaigrati na ovom turniru koji je zakazan za oktobar, a na njemu će igrati protiv Carlosa Alcaraza, Danila Medvedeva, Holgera Runea i Jannika Sinnera.

Poređenja radi, italijanski teniser Jannik Sinner osvajanjem Australian Opena zaradio je rekordnih 2,8 miliona eura.

Oktobarski turnir bit će egzibicijski i neće nositi bodove za ATP Tour, a Saudijci aktivno rade i na projektu dovođenja Završnog mastersa WTA Toura u svoju zemlju.