OSMINA FINALA

Danas je bio dan favorita na Australian Openu, a osminu finala su prošli Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Hubert Hurkacz i Alexander Zverev.

Alcarazu je za pobjedu protiv Miomira Kecmanovića trebalo sam sat i 50 minuta igre. Srbijanski teniser je dobar otpor pružio u prva dva seta koja je izgubio sa 6:4, 6:4, no u trećem je Alcaraz odigrao bez greške i riješio ga u svoju korist sa 6:0.

Medvedev je sa 3:1 u setovima izbacio Nunu Borgesa nakon više od tri sata igre. Rus je prva dva seta dobio sa 6:3, 7:6(4), potom je Portugalac uzvratio sa 7:5, a Medvedev je završio posao sa 6:1 u četvrtom setu.

Hurkacz je nakon dva i po sata izbacio Arthura Cazauxa sa 3:0. Po setovima je bilo 7:6(6), 7:6(3), 6:4, dok je prava drama viđena u meču između Zvereva i Camerona Norrieja.

Nakon više od četiri sata igre Nijemac je slavio sa 3:2 u setovima. Poveo je sa 7:5, Britanc je uzvratio sa 6:3. Ponovo je Zverev stigao u vodstvo sa 6:3, no Norrie je uzvratio sa 6:4 i odveo meč u peti set koji je riješen tek u tie-breaku sa 7:6(3).

U četvrtfinalu će se sastati Alcaraz i Zverev, te Medvedev i Hurkacz.