KONCERT U ZURICHU

Italijanski tenor Andrea Bocelli (65) doveo je Rogoera Federera do suza nakon što je pozvao tenisku legendu na binu i kako je rekao, posvetio pjesmu "živoj legendi".

Na koncertu u švicarskom Zurichu jedan od najslavnijih pjevača svijeta ukazao je veliku čast Federeru pozvavši ga da mu se pridruži na bini.

"Živa legenda", kako je najavio Bocelli Federera, bila je oduševljena kada je čula Italijana kako izvodi "Nessun Dorma", veliki hit koji je premijerno izveo Giacomo Puccini u Milanu 1926. godine.

Federer, poznat po svojoj smirenosti na terenu, bio je vidno dirnut i čak je zaplakao. Na kraju je Federer aplaudirao i njih dvoje su se zagrlili.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer (42) u septembru prošle godine oprostio se od profesionalne karijere, a od tada mu se, sudeći po objavama na društvenim mrežama, život potpuno promijenio.

Federer uživa u putovanjima, a Švicarac višak slobodnog vremena koristi i za česte posjete mnogim modnim događajima, koncertima ili gala večerima koje organizuju veliki modni brendovi.