US OPEN

Coco Gauff, 19-godišnja američka teniserka, osvajačica je ovogodišnjeg US Opena, u sjajnom finalnom susretu pobijedila je Bjeloruskinju Arinu Sabaljenku 2-6, 6-3, 6-2.

Osvojila je time Gauff premijernu Grand Slam titulu u karijeri, nakon što je prošle godine u Roland Garrosu po prvi puta igrala finale nekog Grand Slam turnira. Tada je izgubila meč od Ige Šwiatek.

Sabaljenka ostaje na jednom Grand Slam naslovu, slavila je početkom ove godine na Australian Openu, a nakon poraza u finalu napravila je scenu u svlačionici.

U javnost je procurila snimka divljanja 26-godišnje Bjeloruskinje, koja je poraz na terenu podnijela dostojanstveno, no kada je ušla u svlačionici izbacila je nakupljene frustracije. Izvadila je reket iz torbe i njime počeka bijesno udarati po podu sve dok ga nije polomila, a potom je mirno odšetala do kante za smeće i bacila ga.

Svlačionica je privatno mjesta svih sportaša, tako i tenisera, pa je snimka izazvala možda suprotan učinak kojem su se nadali oni koji su to objavili.