NA PRESS KONFERENCIJI

Sutra će početi American Open, posljednji Grand Slam sezone, uoči kojeg je na press konferenciji govorio španski teniser i prvi reket svijeta Carlos Alcaraz.

Novinari su španskom igraču postavili vječito pitanje: Da li je Novak Đoković najveći teniser svih vremena pored Nadala i Federera.

"Novak je jedan od najvećih u historiji. Svaki dio njegove igre je nevjerovatan, rekao bih da je mentalna stijena. On nikad ne odustaje i kada igra loše i kad je težak trenutak, boriće se do kraja. Finale u Cincinnatiju je najbolji primjer toga. To učim i to želim u svojoj igri", riječi su Alcaraza.

Pravo je pitanje hoće li se ovaj njegov odgovor dopasti Novaku budući da je Španac rekao kako je Srbijanac jedan od najvećih, a ne najveći, iako je prema rezultatima jasno da jeste.

Novak je nedavno postao rekorder po broju osvojenih Grand Slamova nakon što je slavio na Roland Garrosu i tako došao do 23. titule. Rafael Nadal je ostao na 22, a Roger Federer na 20 naslova.

Priliku za 24. titulu Novak će imati upravo na American Openu koji počinje sutra.

Srbijanski teniser će u prvom kolu snage odmjeriti sa Francuzom Alexandreom Mullerom, dok će Alcaraz igrati protiv Nijemca Dominika Koepfera.