WIMBLEDON

Meč osmine finala Wimbledona između Novaka Đokovića i Poljaka Huberta Hurkacza prekinut je u nedjelju u 23 sata zbog “policijskog sata” pri rezultatu 2:0 u setovima za tenisera iz Srbije.

Mečevi u Wimbledonu ne smiju se igrati nakon 23 sata pa će se ovaj nastaviti danas popodne. Prije prekida Đoković je osvojio dva seta u tie-breaku i tako ispisao tenisku historiju.

Naime, Đoković je do prvog seta stigao spasivši tri set-lopte i osvojivši ga sa 7:6(6), a istim rezultatom povećao je prednost na 2:0 u setovima.

S dva nova tie-breaka, koja su otišla na njegovu stranu, Đoković je povećao svoj niz na 14 uzastopnih osvojenih tie-breakova na turnirima Grand Slam kategorije u godini, čime je postavio rekord.

Pokušava dostići Federera

Dosad je bio izjednačen s Peteom Samprasom. Legendarni američki teniser nanizao ih je 12, no od nedjelje je s diobe prvog mjesta pao iza Đokovića u poretku tenisača s najviše uzastopno dobivenih tie-breakova.

Zadnji koji je Đokoviću uzeo set u 13. igri na Grand Slam turnirima bio je Francuz Enzo Couacaud u 2. kolu Australian Opena.

Đoković pokušava osvojiti svoj osmi Wimbledon. Uspije li, izjednačit će se s Rogerom Federerom na listi tenisača koji su taj turnir osvajali najviše puta. Federer je osmerostruki osvajač Wimbledona.