IGRAT ĆE NA US OPENU

Oficijalna stranica Bijele kuće izdala je saopštenje u kojem navode kako nevakcinisanim osobama više neće biti preduslov vakcina protiv koronavirusa kako bi mogli ući na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

To znači da će prvi reket svijeta Novak Đoković moći da nastupi na US Openu, posljednjem Grand slamu sezone koji se u augustu i septembru održava u New Yorku.

"Administracija SAD će okončati zahtjeve za vakcinaciju protiv COVID-a 19 za sve zaposlene, međunarodne putnike, radnike u obrazovanju i ostale“, stoji u zvaničnom saopštenju.

Srbijanski teniser je zbog svog dobro poznatog stava kada je u pitanju vakcinacija protiv COVID-a 19 već propustio neke važne turnire.

Ove sezone nije ga bilo na mastersima u Indian Wellsu i Miamiu, a prošle godine nije igrao na US Openu gdje će ove tražiti svoj četvrti naslov. Prethodno je na terenima u New Yorku slavio 2011., 2015. i 2018. godine.

Ovogodišnji US Open starta 28. augusta i trajat će do 10. septembra. Titulu iz prošle sezone brani španski teniser Carlos Alcaraz.