U NAJGOREM TRENUTKU

Španski teniser Rafael Nadal otkrio je razlog zabrinjavajućih podataka da otežano diše i da osjeti iglu u grudima. U pitanju je napuknuće rebra s kojim je igrao.

Nadal je jučer zabrinuo fanove saopštivši da ne može da diše te da mu to stvara probleme dok igra. Istakao je da je zabrinutiji nego ikad jer je kod dosadašnjih povreda znao o čemu je riječ i kako da ih liječi.

Međutim, sada je saznao o čemu se radi i u ovoj situaciji. U međuvremenu mu je napuklo rebro koje je stvaralo probleme s disanjem i zbog toga će morati na pauzu.

Nadal je danas objavio saopćenje za javnost u kojem navodi da su mu ljekari dijagnosticirali napuknuće rebra zbog kojeg će morati da pauzira i do šest sedmica.

"Nakon povratka u Španiju posjetio sam ljekare zbog problema koje sam osjetio u finalu Indian Wellsa. Pretrage su pokazale da mi je puklo rebro i zbog toga moram na pauzu od četiri do šest sedmica. Teško je i tužan sam zato što sam igrao odlično na početku sezone", rekao je Nadal.

Legendarni Španac ističe da je će učiniti sve kako bi se što prije vratio na teren.

"Došli smo do veoma važnog dijela godine, ali uvijek sam imao pobjednički duh. Radit ću i truditi se da budem spreman što prije", dodao je Španac.

Za Nadala ove vijesti stižu u najgorem mogućem trenutku. Naime, predstoji njegov omiljeni dio sezone kada se igraju najveći turniri na šljaci. To znači da će propustiti Masters u Monte Carlu i ATP turnir u Barceloni. Upitno je u kakvom će stanju dočekati Roland Garros i Masterse u Rimu i Madridu.