POVRIJEDIO JE PROVOKATOR

Japanska teniserka Naomi Osaka (WTA: 78.) izgubila je od Ruskinje Veronike Kudermetove (WTA: 24.) rezultatom 2:0 u setovima u meču Indian Wellsa, a jedan od najzanimljivijih trenutaka meča desio se u prvom setu kada se ova teniserka rasplakala nakon povika s tribina.

Naime, američki mediji pišu da se s tribina čuo povik "Naomi, nemaš pojma", a da je to bio razlog zbog kojeg se ova teniserka iz Japana rasplakala i totalno izgubila fokus sa spomenutog meča.

Između trećeg i četvrtog gema je tražila mikrofon od sudije kako bi se obratila publici, a iako je obećala da će se fino izražavati i da neće psovati, odnosno da će govoriti ono što joj leži na srcu, na kraju nije dobila tu dozvolu i s tim u vezi je počela plakati.

Pojedini gledaoci su čak tražili i da se provokator izbaci s tribina, no kako se u prvi mah nije znalo ko je to rekao, obećano joj je da će pronaći krivca ukoliko se to još jednom ponovi.

U prvom setu Ruskinja je slavila rezultatom 6:0 u gemovima, a do pobjede u ovom meču došla je zahvaljujući rezultatom 6:4 u drugom setu, za ukupnih 2:0.