AUSTRALIAN OPEN

Australski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) izjavio je da ga nerviraju Cicipas (Stefanos Tsitsipas) i Rafa Nadal.

- Nerviraju me ljudi kao Cicipas i Nadal. Očigledno da sad svi imaju mišljenje. I to je u redu. Samo zamislite kako se Novak Đoković osjeća. I on je čovjek. Svi ga tretiramo kao Novaka Đokovića, a ne kao ljudsko biće. Zamislite kako se on sada osjeća. Vjerovatno sada želi malo  i podrške od nas, drugih igrača. A dobija je od mene!? Koji đavo... Siguran sam da bi Nadal, da se našao u sličnoj situaciji, tražio od kolega sportiste da ga podrže. Vikao bi: „Pomozite mi“, rekao je Kirjos.

Trenutno u izolaciji u Sidneju
Nik je trenutno u izolaciji u Sidneju, jer je inficiran koronavirusom i neće moći učestvovati na Australian Openu, ali zato vodi borbi van terena za što bolji tretman Đokovića. Nekoliko posljednjih dana se oglašavao i svaki put precizirao da je na Novakovoj strani, što je imalo snažan odjek. Došlo je to čak i do 34-godišnjeg Beograđanina.

- Lično me je kontaktirao Novak posredstom Instagrama. Napisao mi je: „Hvala što si uz mene“, jer nije očekivao da ću baš ja izaći u medije i reći sve što sam kazao. Maltene se oseća kao vanzemaljac, iako je samo čovjek. Razumijem da Cicipas ima drugačije poglede na j... vakcinaciju, da će Nadal reći šta god, za Mareja su ionako svi znali da će izjaviti to što je izgovorio. Ali, ja se pitam gdje je podrška. Kad sam prvi put podržao Novaka, dobio sam „milion“ poruka u stilu: „Kako možeš?“. Svima sam odgovorio da ga razumijem. Kad me pitanju kako se osjećam, uzvratim – posrameljeno. Sra...

Novakova poruka
Zatim je pročitao dio Đokovićeve poruke.

- Kaže ovako: Pokušavaš da zapravo razumiješ situaciju i da imaš malo objektivnosti prije nego što ispališ metke. Dakle, samo je tražio razumiijevanje. A cijela Australija se usmjerila svim silama na jednu metu. On više ne zna ni šta bi trebalo da radi. Ukinuli su mu vizu, vratili na sud, dobio ih je, taman počeo da se sprema za takmičenje, oni ga opet vrate u sudnicu. Ludilo - konstatuje Australac.

Zbog svega toga je trenutno jedan od najvećih Noletovih navijača.

- Ima da obučem majicu sa sloganom „Idemo“ i u njoj šetam Melburn parkom, iskoristio je Kirjos čuveni Novakov usklik da pokaže koliko mu je stalno da devetostruki prvak Australian Opena odbrani titulu.