Ko će ga sve pustiti da prođe!

Prvi vikend u studenom donosi 'utrku stoljeća', posljednju u kontroverznoj završnici dramatične MotoGP sezone.

Valentino Rossi odlučio je otići od kraja, a to znači Sportski arbitražni sud u Švicarskoj, javlja Gazzetta dello Sport . Tamo će tražiti pravdu odnosno tri oduzeta boda i start s posljednjeg mjesta u zadnjoj utrci MotoGP sezone u Valenciji za koju je rasprodano svih 110 hiljada ulaznica!
Rossi će se žaliti na odluku da je udarcem nogom srušio Marca Marqueza u Sepangu, a u njegovu se korist okreće svjetska javnost. Ne samo da je Katalonac Marquez nesportski smetao legendarnom Talijanu u pokušaju da pomogne Španjolcu Jorgeu Lorenzu, već mnogi tvrde kako udarca nije ni bilo nego je Marquez pao jer se previše motociklom približio Rossiju te ga dotaknuo i izgubio ravnotežu.
Do utrke u Valenciji, na kojoj Rossi mora startati s posljednjeg mjesta zbog kazne Disciplinske komisije, ostalo je više od tjedan dana. Pojavile su se špekulacije na čijoj su strani vozači koji će biti tek sudionici u velikoj borbi Rossija i Lorenza za naslov prvaka.
Podsjetimo, Lorenzo zaostaje sedam bodova za Rossijem, a da bi se domogao naslova prvaka, svog 10. u karijeri (računajući sve klase), Talijan mora osvojiti jedno od prva dva mjesta. Može biti i slabije rangiran, ali pritom Lorenzo ne bi smio slaviti. Nažalost za Yamahu, sve ovo se događa između dvaju momčadskih kolega.
Katalonski Mundo Deportivo piše kako će talijanski vozači Danilo Petrucci, Andrea Iannone i Andrea Dovizioso (ovaj posljednji je to demantirao) sigurno propustiti Rossija na putu prema vrhu. No, i mnogi drugi su navodno stali na njegovu stranu pa će vjerojatno lako proći i pored Mavericka Viñalesa, Jacka Millera, Nickyja Haydena, Bradleyja Smitha i Tonija Eliasa.
Grand Prix u Valenciji će zbog svega ovoga biti spektakularan i imat će pozornost cijelog svijeta. Završnica sezone najboljih motociklista ovaj je put zasjenila čak i jednu Formulu 1.